Предлагаме 5 000 лева еднократна парична помощ за първо дете и и 10 000 - за второ и трето, каза водачът на листа на "БСП-Обединена Левица"

Усещаме оптимизъм, хората в лявото пространство отдавна чакаха обединение. Последните 2-3 години Нинова наложи авторитарно управление на партията. Нямам отговор защо имаше война с президента, както и защо бяха изгорени мостове в партията. Това каза в ефира на "Твоят ден" Петя Цанкова, водач в 13 МИР-Пазарджик от коалиция "БСП-Обединена Левица".

Филип Попов: БСП е готова да влезе в мнозинство, което да избере нов състав на ВСС

"Област Пазарджик е на челно място сред рисковите секции, свързани с купуването и контролирането на гласове. Когато в една СИК има плаваща активност между 15 и 70%, това е предпоставка за контролиран вот. Той изпразва думата "демокрация" от съдържание и при ниска избирателна активност оказва решително влияние", обясни тя. 

Според нея предстоящите избори са различни от предишните и обединението на БСП е една от причините. "Сред приоритетите ни са справедливост в здравеоопазването, образованието и социалната политика, както и защита на енергетиката. Финансови ресурси към младите семейства пък могат да стимулират раждаемостта. Предлагаме 5000 лева еднократна парична помощ за първо дете и 10 000 - за второ и трето, както и изравняване на втората година майчинство с минималната заплата", посочи Цанкова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петкова