Публикацията събра повече от 17 милиона гледания и доста негативни коментари

Любопитно видео на майка, която готви за децата си с продуктите, с които разполага, разпали коментари за натиска върху майчинството в ерата на социалните медии.

Мая Барнс често споделя видеоклипове как готви за трите си малки деца в TikTok и Instagram под псевдонима The Polish Mom. Но една конкретна публикация за вечеря с кренвирши и пилешко заживя свой собствен живот, събирайки повече от 17 милиона гледания и доста негативни коментари относно кухненските умения на Барнс, хранителната стойност на ястието и нейния външен вид.

1 млн. евро глоба и затвор: Италия забрани търсенето на сурогатни майки в чужбина

Писателката Марло Слейбек туитна следното: „Това се нарича „мамина помия“ – гръбнакът на най-големите кулинарни постижения на всяка цивилизация.“

Тя допълни, че нейните ястия за бързо готвене я свързват с „поколения след поколения жени, които набързо смесват несъвместими съставки заедно“, за да нахранят семействата си, и посочи ястия от култури по целия свят, които могат да се впишат в т.нар. категория „мамина помия“.

Самата Мая Барнс споделя, че се е научила да бъде креативна със съставките, които има под ръка. „Родителите ми не разполагаха с много пари, когато бях дете, така че всичко трябваше да бъде използвано в къщата, преди да купим още стоки. Бях съпруга на военен и се научих как да приготвям ястия с ограничен бюджет. На моята страница ще намерите много идеи за лесни ястия“, разказва тя.

Редактор: Цветина Петкова