Опасността от атентати ще нараства с изтласкването на ИДИЛ от Сирия, смята Бойко Ноев

"България трябва да приеме Закона за борба с тероризма, въпреки че той ще доведе до

По темата

ограничаване на права. Лошото в него е, че отново сигурността на властта е изведена като приоритет". Това заяви за "Здравей, България" бившият министър на отбраната Бойко Ноев. 

"Националната служба за отбрана, която се използва за изпълнение на политически поръчки, отново е извадена от този закон. Отново властта е осигурила себе си с 40 милиона лева, а за хората прави Закон за тероризма, който ще се пази от някакви щабове и механизми. НСО трябва да се превърне в институция за борба с тероризма", категоричен е дипломатът.  

Относно кървавата атака на летище "Ататюрк" той коментира, че опасността от атентати ще се увеличава с изтласкването на ИДИЛ от Сирия: ези фанатици няма да изчезнат просто така. Там са хиляди европейци и местни хора, които тепърва ще създават проблеми". 

"Турция върви по пътя на дестабилизацията. Главен виновник е режимът на Ердоган. Той създаде и подхрани войната в Сирия. Това е стратегическа грешка заради желанието му да поведе ислямския свят", коментира дипломатът, определяйки турския президент като "непредвидим диктатор".

Сближаването между Анкара и Москва много скоро ще се усети, смята той. 

Вижте какво още коментира бившият министър във видеото!