Според Рашидов у нас има опасност от диктатура

„Когато някой ти е забил нож в гърба, не може да си над нещата”, каза в предаването „На светло с Люба Кулезич” Вежди Рашидов по повод твърденията в медиите, че той е унищожил килията на Васил Левски. „Това е много силен удар”, добави той.
 
Рашидов обясни, че вестниците на Делян Пеевски от четири години не са спирали да го атакуват. „Знам кой започна да купува медии. Това се случи в сараите в „Бояна”. Кой допусна 90% от медиите да са в ръцете на един човек? Те се превърнаха от четвъртата власт в първа власт”, каза бившият министър на културата.
 
По думите му в България има опасност от диктатура. „Словото е силно нещо. То е по-сериозен убиец отколкото изстреляния куршум”, каза Рашидов и добави, че това се е превърнало в килърство, а то съсипва общественото пространство. Според него това ще съсипе медиите и свободната журналистика.
 
„Кой каза, че това е килията на Васил Левски?”, попита той. И добави, че когато това се докаже, той ще бъде първият, който ще го запази, защото то трябва да се показва и да носи пари.
 
Според него с тези нападки се цели дискредитирането му. „Не могат да преживеят, че бях първият, който разби бастиона на Доган в Кърджали на избори. Явно се опитват да ме изкарат от политиката", заяви Рашидов. „Аз съм обичан от всички етноси”, допълни той.
 
Относно студентските протести Рашидов заяви, че ГЕРБ не стои зад тях. "Нека да спрем да очерняме тези деца. Те искат нов морал. Българинът трябва да се научи, че трябва да има кауза. Трябва да си отговорим на въпроса искаме ли  повече да живеем така, или не искаме", посочи Рашидов.
 
Целия разговор гледайте във видеото.