Подкрепете Лицата на ПРОМЯНАТА и гласувайте за стойностните идеи – до 24 ноември на novatv.bg/gamechangers

Как се става отличник, ако не чуваш и една от думите на преподавателя? Хиляди ученици и студенти с увреден слух в България са изправени пред предизвикателството да учат наравно с чуващите. Те могат да получат равен шанс за развитие със своите връстници благодарение на проекта на Александър и Ашод от Фондация „Заслушай се” – един от финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change ПРОМЯНАТА 2015/2016

Показателна е историята на Алекс, който не носи слухово апаратче и ходи в масово училище, където разчита единствено на четене по устните. Оценките на Алекс са  много добър по всички предмети, но колкото пъти Алекс загуби от поглед учителката и дъската, толкова пъти той се връща отначало на урока.  Ако на ревера на учителката има микрофон, а пред Алекс таблет, казаното от учителката ще се изписва на таблета на Алекс в реално време. Това предлага фондация „Заслушай се". „В днешно време, когато вече  информационните технологии са навсякъде, е недопустимо да не ги използваме в полза на всички нас, хората с увреден слух”, твърдо вярва Ашод Дерандонян от Фондация „Заслушай се”.

Повече за дейността и идеите на Александър и Ашод от Фондация „Заслушай се” вижте във видеорепортажа на Рада Богданова към текста.

До 24 ноември можете да гласувате за един от петимата финалисти в ПРОМЯНАТА. Вижте кои са останалите социални предприемачи и как можете да подкрепите техните проекти тук.