Подкрепете Лицата на ПРОМЯНАТА и гласувайте за стойностните идеи – до 24 ноември на novatv.bg/gamechangers

Да осигуриш работа на младежите в неравностойно положение, да им предложиш атрактивно заплащане и да подсигуриш бъдещето им, докато са още в социалните домове е мечта за всеки един, израснал в приютите и коригиращите институции у нас. Това е и целта на Любен и Георги от Сдружение „Ре-Акт“ – един от финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change ПРОМЯНАТА 2015/2016

Двамата са решили да създадат малко предприятие за производство и сглобяване на велосипеди, в което да се обучават и работят младежи с противообществени прояви от интернатите. Техният проект се бори да спечели инициативата на Нова телевизия „Промяната“. Пазарът на труда вече търси подговени кадри за велосипедното производство. У нас има 10 завода за сглобяване и монтаж на колелета. В големите градове този вид транспорт става все по-предпочитан. За последната година близо 30 пъти е скочил броят на колоездачите. Което означава, че ще са необходими и повече работилници за поправка на велосипеди. Това е шанс за младежите в  неравностойно положение да намерят своята ниша на пазара на труда.

Повече за дейността и идеите на Любен и Георги от Сдружение „Ре-Акт“ вижте във видеорепортажа на Благой Бекриев към текста. 

До 24 ноември можете да гласувате за един от петимата финалисти в ПРОМЯНАТА. Вижте кои са останалите социални предприемачи и как можете да подкрепите техните проекти тук.