Гледайте екшън драмата с Лиъм Нийсън тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Лиъм Нийсън се впуска в битка на живот и смърт с дивата природа на Арктика в премиерната за българския ефир екшън драма „Сивият” тази вечер от 20.00 ч. по Нова. Лентата събира отново Нийсън с режисьора Джо Карнахан и братята Ридли и Тони Скот, които са продуценти на филма. Същият екип стои зад реализацията на хитовият екшън „А отборът”, а Джо Карнахан е известен и с работата си по „Димящи аса”. Този път Карнахан с помощта на Макензи Джефферс решава да създаде история, която да върне зрителя към първичната жестокост на природата, която мнозина вече са забравили. И очевидно е успял, ако съдим по думите на прочутия киноестет Роджър Еберт, който споделя в своята критика, че е „следил историята със свит стомах и притаен дъх”.

Лиъм Нийсън влиза в ролята на Отуей – опитен ловец и нефтотърсач, който претърпява самолетна катастрофа и заедно с екип от работници се разбива в пустошта на щата Аляска. Оцелелите не разполагат с достатъчно провизии за дълъг преход, затова решават да чакат спасителен екип. Ситуацията обаче претърпява обрат, когато всички се превръщат в плячка на глутница вълци, които възприемат хората като натрапници.

Как ще завърши тази битка на хората срещу вълците в северната пустош, ще видите в премиерната за българския ефир екшън драма „Сивият” тази вечер от 20.00 ч. по Нова.