Наградата е за подкрепата за платформата за онлайн жестови услуги на „Заслушай се”, победител в социално отговорната инициатива ПРОМЯНАТА 2015/2016

Нова Броудкастинг Груп беше отличена със звезда от фондация „Заслушай се”. Наградата е за подкрепата за платформата за онлайн жестови услуги на „Заслушай се”, победител в социално отговорната инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change – ПРОМЯНАТА 2015/2016. 

В България има 100 хиляди глухонеми, а проектът на фондацията има за цел да направи живота им по-лесен. Чрез приложението хората с увреден слух ще могат да общуват свободно, да учат, работят и да се забавляват наравно с всички останали хора. 
 
„Приложението се казва като фондацията – „Заслушай се”. Чрез платформата преводачи ще могат да извършват от дистанция видео жестов превод. Тази есен ще внедряваме услугата трансформация на говор към текст”, разказа Ашод Дерандонян от фондацията. 

Междувременно остават броени дни до крайния срок за участие в третото издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА 2016/2017. „До 20 май всеки с идея, който иска да подобри живота на децата в България, може да го направи на сайта novatv.bg/gamechangers. Изключително лесно се кандидатства”, подчерта Юрий Вълковски, изпълнителен директор на фондация „Промяната”.