Роналдо и други звезди от UEFA EURO 2016 ще влизат във виртуалното студио на Нова

Специално за Eвропейското първенство по футбол Нова Броудкастинг Груп оборудва спортното си студио с три топ технологични системи, пионери на международния телевизионен пазар. Така българските зрители ще бъдат сред първите в света, които ще имат възможността да съпреживеят ключовите моменти от UEFA EURO 2016 чрез виртуална реалност в студиото на Нова.

Благодарение на иновативните технологии зрителите ще видят реалните футболисти от EURO 2016 да влизат в студиото на Нова заедно с водещите. Технологиите ще бъдат използвани, за да онагледяват анализите, разговорите и темите, представяни в тематичните студиа на Нова – „Рандеву” и „Дежавю” в реално време. 

Играта на всеки отбор ще бъде анализирана със статистически анализ и виртуално представяне на действията на футболистите. За качеството на футболния анализ ще спомага динамичното, а не статично представяне на играта.

Във фокуса на студийната програма ще бъде и представянето на стартовите състави, отново във виртуална среда, за да могат зрителите да проследят функциите на отделните футболисти и задачите, които треньорите им поставят. 

Специално за Европейското първенство ще бъде използван статистически ресурс на една от водещите компании в сектора, която ще предава данни в реално време. Осигурена е и техническа възможност за живи връзки по време на студийната програма. Така коментаторите на Нова ще се включват на живо директно от Франция. 

„С иновативните системи, които Нова доведе в България специално за UEFA EURO 2016, зрителите ни ще имат възможността да станат свидетели на наистина уникално преживяване. Те ще позволят на нашия екип да показва какво се случва в реално време и да го доказва с факти и визуализация”, коментира Борислав Борисов, продуцент на UEFA EURO 2016 по Нова. „Това тотално ще преобърне наложилата се до момента практика в българския телевизионен ефир водещите и гостите да коментират това, което мислят, че се е случило по време на футболната среща”, допълни той.

Зад 77 часа студийна програма на Нова Броудкастинг Груп, които очакват футболните фенове, стоят шест месеца усилена подготовка на 40 професионалисти от спортния отдел и десетки ефирни оператори и специалисти от техническия отдел на телевизията. В изграждането на иновативното студио участват експерти от няколко европейски държави с опит при използването на технологии от най-висок клас. 

Всички подробности за UEFA EURO 2016 следете на euro2016.gong.bg