Гледайте в новия епизод днес от 13.00 ч. по DIEMA

Туристическото предаване “Без багаж“ ще покаже на зрителите как изглеждат луксозните малдивски курорти днес от 13.00 ч. по DIEMA. Пътешестието ще започне по въздух, защото няма как да усетиш Малдивите, ако не полетиш над тях с хидроплан. Пътувайки само по вода, не можеш да осмислиш къде си, какво представляват атолите, колко приказни са сините пейзажи, осеяни с бялопясъчни острови, заобиколени с рифове. Само летейки ниско над тях, можеш да обхванеш с поглед прозрачните води край рифовете, за да разбереш колко крехка е тази екосистема и колко силно се нуждае тя от закрила.

Приключенците от “Без багаж“ кацат във водите край Мидхупару, остров с разгърнат върху пясъците му луксозен бутиков уелнес курорт. Мястото е буйно озеленено. Навсякъде сред клоните пеят птици. Глезещи спа процедури, спокойствие и неприкосновеност на личния живот правят мястото търсено от платежоспособни клиенти, готови на всичко, само и само да се насладят на пълноценна почивка сред тропически лукс. На острова можеш не само да почиваш, но и да се забавляваш с тенис, волейбол, различни екскурзии, уиндсърф, водни ски и, разбира се, дайвинг и шнорхелинг.

Мидхупару е коралов остров в източната част на Северния атол Маалхосмадулу. Галеното име на атола е Раа.  След удара на течението Ел Ниньо, опустошило повърхностните корали на Малдивите в края на 1990 г., лагуната, заобикаляща острова е пълна с мъртви корали, но вече примесени с много нов растеж и живота в морето се завръща. На дълбочина от 10 метра могат да се видят акули, зеленушки, октоподи, калмари и групери.

Малдивските острови са благословени с приятен климат, слънце и прохладен морски бриз през по-голямата част от годината. През сухия сезон посетителите могат да се наслаждават на осем-девет часа слънце на ден. Бурните метеорологични явления са рядкост и с много кратка продължителност.

На Мидхупару се предлага неограничен достъп до безупречните плажове, опасващи острова, гостите могат да избират различни екскурзии. Риболовът е сред най-предпочитаните забавления и прекрасен начин да опознаеш някои от прелестите на Малдивите.

Как изглежда един луксозен малдивски курорт? Гледайте в новия епизод на “Без багаж“ днес от 13.00 ч. по DIEMA.