Гледайте състезанието за Голямата награда на Абу Даби в неделя от 15.00 ч.

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Абу Даби тази неделя от 15.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън проведе изключително силна квалификация и не остави съмнение кой заслужава най-много да потегли като водач във финалното състезание за 2016 година. Неговият съотборник в Мерцедес и лидер във временното класиране Нико Розберг завърши на второ място, като изобщо не беше близо до това да даде сериозен отпор на британеца.

31-годишният Хамилтън беше невероятен в последната си бърза обиколка в третата част от квалификацията и записа резултат от 1:38,755, оставяйки Розберг на над 3 десети от секундата зад себе си, информира Gong.bg. Третата позиция отиде в ръцете на Даниел Рикиардо (Ред Бул), който спечели само с 15 хилядни битката с Кими Райконен (Ферари). Себастиан Фетел (Ферари) стори същото спрямо другия Ред Бул – този на Макс Ферстапен, като германецът ще потегли от 5-а позиция, а ядосаният холандски тийнейджър допълни топ 6.

Челната десетка допълниха още двата болида на Форс Индия, управлявани от Нико Хюлкенберг и Серхио Перес, както и бившите съотборници във Ферари Фелипе Маса (Уилясм) и (Фернандо Алонсо).

Разочароващо за мнозина, Дженсън Бътън не успя да постигне нещо повече в последната си квалификация във Формула 1. Британецът прескочи първия етап, но нямаше достатъчно скорост в колата си, за да се дореди до битката за първите 10 позиции.

Квалификацията премина изцяло под диктовката на Хамилтън, който беше почти неуловим на трасето. В Q1 той беше единственият пилот, който падна под 1:40 минути в бързата си обиколка, а във втория сегмент продължи да сваля от времето си. Именно в Q2 Розберг се доближи най-много до съотборника си (на 0,108 секунди), като използваше своето превъзходство в първия сектор от трасето.

Гледайте състезанието за Голямата награда на Абу Даби – в неделя от 15.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в GONG PLAY.