Лицето на тазгодишното събитие - актрисата Йоана Буковска – Давидова, ще даде старт на надпреварата на 2 юли от “Морска гара” в Бургас

За втора поредна година, по инициатива на Джон и Красимира Болджър,  Сдружение “Онкоболни и приятели“ в град Бургас организира плувен маратон, средствата от който ще спомогнат за реализирането на “Зелено училище за онкоболни“ – иновативен комплекс от изнесена извън града социална рехабилитация на хора с онкологични заболявания.

Сдружение “Онкоболни и приятели” е финалист в второто издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria.

В момента тече кандидатстването за четвъртото издание на конкурса на ПРОМЯНАТА, като крайният срок за подаване на кандидатурите е 18 юли, 2017 г. За повече информация посетете сайта https://nova.bg/promyanata.

Лице на тазгодишния маратон ще бъде актрисата  Йоана Буковска-Давидова, която ще даде старт на маратона на  2 юли 2017 година  от “Морска гара“ - Бургас. Участниците плувци ще преплуват разстоянието от остров Св.Анастасия до парк “Росенец“, плаж “Чукалята“ , като финалистите ще бъдат официално наградени от Йоана Буковска-Давидова.

През 2016г.,  плувният маратон, организиран от сдружение “Онкоболни и приятели” се превръща в празник на града и по време на него се събират финансови средства, с които са реализирани четири зелени  училища за онкоболни, в които участват близо 100 онкоболни .

След плувния маратон,  по традиция на остров Св.Анастасия ще се проведе концерт на група PIF, като превозването до там ще се осъществи с корабчета, които ще отплуват от “Морска  гара“ съответно в 19.00,  19.30 и  20.00 ч.  Билет отиване и връщане е 10лева, билет за концерта също е 10 лева. Плувците участници не заплащат тези такси.

Такса  участие в благотворителния маратон е 50 лева. Желанието за участие се декларира с попълване на регистрационна карта и заплащане на таксата по банкова сметка BG30BUIN95611100572445 Алианц Банк България.

За контакти и информация можете да се свържете с Валентина Станкова на телефон 0889407027. Заявки за участие се подават на имейл  office@cpf-burgas.info в срок до 26 юни 2017 година. Телефонен номер за предварителни резервации на корабчето е 0882004124.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си