Видеото е повлияно от естетиката на хитовата лента “300”

Финалистът от трети сезон на X Factor Георги Бенчев ще направи премиера на втория си видеоклип на 26 юни. Видеото е част от саундтрака на българска онлайн игра, играна от над 6 милиона потребители по целия свят и ще бъде представено в един от големите столични киносалони.

Сюжетът на клипът е вдъхновен от спартанската епоха, а кадрите са в естетиката на хитовата лента "300". Продукцията е заснета за седем снимачни дни с участието на над 230 човека. Режисьорски дебют прави Евгения Косева, дългогодишен редактор в редица успешни телевизионни формати. Оператори на видеото са Стефан Геков и Петър Симов. Финалната обработка на парчето е реализирана в САЩ, а в записа на песента участват симфоничен оркестър и хор. Екипът обещава епично преживяване за зрителите по време на премиерата на видеото.

Георги Бенчев впечатли журито на X Factor със своето рок изпълнение на хита на Майли Сайръс Whrecking ball, което впоследствие записа заедно с Преслава Мръвкова.

Междувременно прослушванията за новия сезон X Factor продължават на този понеделник и вторник, 19 и 20 юни, в хотел “Аква“, Бургас и на 22 и 23 юни във Фестивален и конгресен център, Варна. Последната възможност за желаещите да покажат музикален талант пред екипа на шоуто ще бъде на 25 юни във Велико Търново.

Кандидатите трябва да носят документ за самоличност. Ако са непълнолетни, да бъдат с родител или придружител със заверено пълномощно. Трябва да подготвят 2 песни (българска и чужда). Ако им е необходим музикален съпровод, е необходимо да го носят на флашка или диск.

Тази есен очаквайте голямото завръщане на X Factor – форматът, който слага звездно начало за музикалния път на едни от най-известните изпълнители в момента в България. Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата, както и на Facebook страницата на предаването.