“Откраднат живот”, Йоана Буковска-Давидова, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и Асен Блатечки са сред големите победители в оспорваната надпревара

Близо 120 000 гласа и 53 000 гласували е равносметката от Наградите "NOVA подкрепя българските филми" 2018. Зрителите на NOVA избраха своите любими български актьори, актриси и продукции за първи път чрез онлайн гласуване в следните 5 категории: Кино, ТВ Сериали, УЕБ Сериали, Риалити сериали и Изгряваща звезда. Ето и кои са големите победители:

В категория "ТВ Сериали"  с над 10 000 (10608) гласа на първо място се нарежда хитовата българска поредица "Откраднат живот". След оспорвано съревнование, наградата за любим актьор в същата категория отива при Юлиан Вергов (3993) за превъплъщението му като доцент Виктор Банков. Второ и трето място феновете отредиха на талантливите Димо Алексиев (3403) и Моню Монев (2366). С най-много гласове сред дамите е Йоана Буковска-Давидова (3326), която спечели любителите на българските филми с ролята на Виолета Захариева в "Откраднат живот", а веднага след нея се нареждат Ралица Паскалева (2321) и Дария Симеонова (1464).

Продукцията с най-много зрителски гласове в категория "Кино" е лентата "Дъвка за балончета" (2394), а Теодора Духовникова (2401) - звездата в главната женска роля на филма, както и на още една родна кино продукция "Вездесъщият”, печели приза за "Любима актриса“. На второ и трето място са Снежана Макавеева (978) и Зорница София (479). Наградата за "Любим актьор“ убедително печели Асен Блатечки (3246), следван от Иван Юруков (629) и Валери  Йорданов (530).

„Следвай ме“ (3024) е изборът на феновете за най-предпочитан уеб сериал, а звездите на продукцията Илиян Илиев (2014) и Христина Христова – Тита (2183) са събрали най-голяма зрителска подкрепа в категориите за любими актьор и актриса. Сериозен бе интересът на гласуващите и в категория "Риалити Сериали", където големият победител с близо 11 000 (10874) гласа е любимецът на феновете на "София – Ден и Нощ" Митко. Най-харесвана сред дамите е Симона (6509), която ще получи отличието "Любима актриса“.

В специалната категория “Изгряваща звезда“ първото място печели Андрея Захариев (2529) от "Дъвка за балончета", следван от двамата братя от "Ние, нашите и вашите” - Мартин Цолов (2252) и Мартин Желанков (1529).

“Наградите на NOVA са естествено продължение на една много силна за българските филми година. Като водещата медийна група на пазара за нас е от стратегическо значение да инвестираме в локални продукции и българско кино, защото с подкрепата си даваме възможност не само на звездите, но и на всички творчески професии, свързани с киното, да участват в мащабни проекти, така че да се развива родния пазар. Щастлива съм, че изборът за любимите български актриси, актьори и продукции подкрепени от NOVA през 2017 е направен от зрителите”, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Отличията са поредната стъпка, с която най-голямата медийна и технологична компания у нас подкрепя български продукции на всички платформи. 5 мащабни кино ленти, 5 български тв и 3 уеб сериала и над 40 уеб студийни поредици са реализирани с подкрепата на NOVA само през 2017, а над 550 български актьори и 800 епизодика участват в тях.

Победителите в първите Награди "NOVA подкрепя българските филми" 2018 ще бъдат наградени на специално събитие. Феновете, участвали в класацията, ще имат възможността да видят своите любими звезди на живо, а по един от гласувалите във всяка категория ще бъде избран да връчи наградата на звездата, за която е дал своя глас.

Цялата информация за победителите във всяка категория може да откриете тук: https://nova.bg/filmovinagradi.