Припомнете си приключенията на известният кулинар в механа “Юруците” днес от 18.00 ч. по NOVA

“Кошмари в кухнята” тази неделя ще отведат зрителите в Девин, красиво градче със 7 000 души население и много туристи. Там ще се събудят не от звън на чанове, а от сблъсъка с готвач със златни ръце и железен нрав. Как любовта към българската кухня променя географията, зрителите ще видят в епизода на “Кошмари в кухнята” днес от 18.00 ч. по NOVA.

Бившият професионален състезател по борба и настоящ собственик на механа “Юруците” Жан Юруков носи френско име и автентична родопска фамилия. Във вените му тече кръвта на планинско скотовъдско племе – юруците, от които генетично е наследил любовта към добрата храна. 

След като в далечната 1990 година бившият борец решава, че мястото му вече не е в спорта, той започва нова борба да осъществи мечтата си – малко семейно заведение за автентична национална и родопска кухня. Така се ражда механа “Юруците”, в която менюто и правилата се определят еднолично, а семейството има помощни функции. 

Времената се променят, но Жан и “Юруците” - не. Храната продължава да е вкусна, но интериорът се нуждае от освежаване, а кухненското оборудване е на преклонна възраст. Жан и неговата колежка Жана са замръзнали във времето, въпреки че и двамата всеки ден се потят в кухнята на механата. Жана е галеното име на близо 30-годишната готварска печка, от която Жан отказва да се освободи. 

Ще успее ли скандалната поръчка на шеф Манчев на шопска салата, сирене по тракийски, кюфте и кебапче да отвори очите на Жан за ударни промени, като накара родопското му сърце да затупти още по-силно? Не пропускайте “Кошмари в кухнята” – тази неделя от 18.00 ч. по NOVA.

Ако искате шеф Манчев да помогне и на Вас, запишете се за участие в новия сезон на “Кошмари в кухнята” на имейл koshmari@ntv.bg