Заглавията, за които може да гласувате в кампанията, са на сайта https://greatmonday.bg

Пъстро разнообразие от жанрове, стилистика и емоции – от драма, през фантастика и екшън, до забавна комедия, предлага на зрителите петата седмица на кампанията „Великият понеделник“. Естествено най-запалените киномани ще могат отново да изберат кой филм да гледат в понеделник вечер от 21.00 ч., гласувайки на специалния сайт: https://greatmonday.bg.

Драмата „Раят съществува” е премиерно заглавие, за което тайните агенти на KINO NOVA могат да дадат своя глас. Филмът е базиран на едноименен бестселър и разказва историята на сина на Тод Колтър, който минава през преживяване, близко до смъртта, и помни невероятни детайли от „пътуването” си в другия свят. Това, което за повечето хора е немислимо, се оказва нова реалност за малкото момче, което изненадва родителите си със знание за неща, случили се преди неговото раждане. Но дали ще избере да сподели със света своите открития, ще разберат само зрителите на KINO NOVA.

Във второто премиерно заглавие тази седмица на „Великият понеделник“- „Равни”, на режисьора Дрейк Доремус, влюбена двойка (Кристен Стюарт и Никълъс Холт) започва тайна афера напук на законите на обществото. Тази фантастична антиутопия е повече от драматична, забъркани са потиснати емоции, любов и наркотици. Понеже човечеството е изобретило „лек” за човешките емоции, влюбената двойка трябва да избяга от тоталитарната държава, за да съхрани любовта си.

Третата лента, за която зрителите могат да дадат своя глас, е екшън комедията с Джеки Чан - „КунгФу Йога“. В нея зрителите могат да се насладят на завидни бойни умения и техники, както и на превъзходен хумор. Джак (Джеки Чан) е известен професор по археология в музея на теракотените воини в Сиан, който заедно с красивата професор Ашмита (Диша Патани), тръгва по следите на изгубеното съкровище на древното индийско царство Магадха.  

За зрителската любов ще се борят и звездата от сериала „Анатомията на Грейс” Сара Дрю и носителката на „Еми” Патриша Хийтън, които ще станат жертви на номерата на своите деца в комедията „Нощта на майките“. Сюжетът на тази лента започва повече от спокойно - няколко майки решават да си устроят вечер навън, с добра храна и задушевен разговор. Но толкова много неща могат да се объркат, когато оставят децата на съпрузите си.

Последният филм в петата седмица на „Великият понеделник“ е екшън с участието на Силвестър Сталоун - "Законът на Картър". В него се разказва за мъж на име Джак, който работи в казино в Лас Вегас, но след като брат му Ричард загива в катастрофа, той се връща в родния Сиатъл, където открива мотиви за неговото убийство. Преследване с цел отмъщение вдига градусите на напрежението  в този невероятен класически екшън.

Феновете могат да избират своя фаворит и на Facebook страницата на канала, а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 29 юли, от 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица двама от гласувалите ще получат страхотни брандирани тениски, а в края на кампанията трима от всички дали своя глас по време на кампанията, ще се борят за големите награди – специални шпионски часовници.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".

Следете "Великият понеделник" в ефира на KINO NOVA и на Facebook страницата на KINO NOVA.