Филмът е продаден предварително за международно разпространение, благодарение на 10-минутен откъс, заснет във Варна през 2018 г.

Яна Маринова отпразнува рождения си ден на снимачната площадка на филма „Диви и щастливи“. Близо 80 човека екип поздравиха актрисата за повода, а колегите ѝ актьори изпяха „Честит рожден ден“, за да приповдигнат настроението преди гореща каскада с джип. Актрисата влиза в образа на жена с пречупени мечти, която успява да се пребори със скучното ежедневие и да се впусне в лудо преследване на истинското щастие.

Видео с “Happy Bday, Yana”

„Едно от най-важните послания във филма, е това, че човек може всичко, стига да се вземе в ръце и да повярва в себе си. Мила и Боряна са приятелки от деца и са запазили тази близост, въпреки годините и разочарованията. Те са готови на всичко една за друга, дори да бягат от закона с отвлечен мъж на задната седалка. Такива приятели са богатство. Смея да твърдя, че моето богатство са хората от снимачната площадка на „Диви и щастливи“, защото филмът ни превърна в семейство.“ – споделя актрисата и продуцент Яна Маринова.

Въпреки че основните снимки на продукцията приключиха още през юни, екипът се събра за още два дни, за да довърши филма при специални условия, които предлага само месец август. Професионалисти в селскостопанския бранш засадиха поле с царевица и се грижиха за нейното отглеждане в продължение на месеци, за да може да се осъществи замисъла на сценариста Борислав Захариев и режисьора Мартин Макариев. Каква е ролята на царевицата, ще стане ясно от 29ти ноември, когато „Диви и щастливи“ тръгва по всички кина в страната.

В продукцията участват още Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Базил Айденбенц, Дария Симеонова, Калин Врачански, Явор Бахаров и много други родни звезди, които зрителите ще разпознаят в колоритни образи през целия филм. Постоянното преобличане, смяна на визии с различни перуки, наситените с адреналин екшън-сцени и модерен хумор са ключовите елементи на най-новата българска екшън-комедия, която беше забелязана от международен дистрибутор и има шанса да излезе извън рамките на България.

„Диви и щастливи“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“. Медийни партньори са още: БГ Радио, NRJ и City Radio&TV.