Ирини Жамбонас спечели „СЪРЦЕТО НА САРАЕВО“ за най-добра актриса на фестивала

Най-новият филм на Стефан Командарев взе две от най-престижните награди още на първия фестивал, на който беше представен. „В кръг“ направи световната си премиера на 18 август в основната конкурсна програма на 25-тото издание на кинофестивала в Сараево. Лентата беше приета изключително добре от публиката на фестивала. „Най-голямото признание е, че всички които са гледали „Посоки“ споделиха, че с „В кръг“ сме постигнали още по-добър филм и сме надградили успеха на предишния“, споделя Командарев.

Голямата новина от снощи е, че филмът взе две от шестте фестивални награди за игрални пълнометражни филми.

„СЪРЦЕТО НА САРАЕВО“ за най-добра актриса за Ирини Жамбонас. Мотивите на журито са „за дълбоко и многопластово изпълнение, за детайлност и прецизност, на което не можем да не повярваме“

Награда CINEUROPA за „Изключително постижение в европейската аудиовизуална култура. Филмът се отличава не само с безспорните си артистични качества, но и промотира идеята за европейски диалог и интеграция“.

„Изключително щастлива съм от това признание. Работата със Стефан Командарев винаги е голямо предизвикателство за нас актьорите. Приемам тази награда като награда за целия актьорски състав“, разказа Ирини Жамбонас.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и тук епизодите са снимани в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември с медийната подкрепа на NOVA.