NOVA е медиен партньор на кампанията, която подкрепя младите олимпийци на България в природните науки

Как ненужните стотинки могат да помогнат на талантливи деца? Отговорът на този въпрос потърсиха инициаторите на операция "Жълти стотинки". Кампанията се провежда за девети пореден път, като всяко нейно издание се ангажира с различна кауза. Основната идея е хората да даряват жълтите стотинки от рестото, което получават в магазина, като ги пускат в специално създадени за целта касички. Тази година събраните средства ще отидат за подпомагането на младите олимпийци на България в областта на природните науки. Лица на кампанията през 2019-та са журналистът Ива Дойчинова и медалистът в спортната гимнастика - Йордан Йовчев.

"Освен шампионите в спорта, имаме и едни страхотни млади хора, които се занимават с природни науки, а образованието  знаем, че е нещо изключително важно. Винаги има нужда от повече - да пътуват, да бъдат видени, на повече състезания да участват”, заяви олимпийският шампион Йордан Йовчев.

„Ние сме от един отбор - от отбора на успяващите, от отбора на подкрепящите тези, които успяват да влязат в битка и да излязат като победители. За това е много важно всички да се включим в подкрепата на нашите умни деца от олимпийските ни отбори по природни и математически науки”, подчерта журналистът Ива Дойчинова.

NOVA е медиен партньор на кампанията.