Гледайте епизода на туристическото предаване в неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Винените райони на Южна Африка са разположени в регионите на Западен и Северен Кейп, обхващащи 500 километра от запад на изток и 680 километра от север на юг. В рамките на тази обширна територия се срещат широка гама от видове почви, повлияни от уникалната география на района, включващ няколко вътрешни планински вериги и долини. Само в района на Стеленбош има повече от 50 уникални типа почви. 

Южна Африка се намира на върха на африканския континент, като повечето винопроизводителни райони се намират в близост до крайбрежията на Атлантическия и Индийския океан. Тези региони имат предимно средиземноморски климат, който се характеризира с интензивна слънчева светлина и суха топлина. Зимите обикновено са студени и влажни, снеговалежи има, но в по-високите райони. Заплахата от пролетен студ почти не съществува. Повечето винарски райони са в топъл вегетационен период между ноември и април.

"Без багаж" са гости на една от най-добрите ферми в Западен Кейп и домакините с охота споделят тайните на производството на своите уникални вина.

Глеадйте новия епизод от поредицата, неделя, 13.00 ч. по Diema.