Какво да очакват феновете на българската музика на церемонията на 17 юли в зала Колодрум в Пловдив?

В студиото на „Здравей, България“ гостуваха изпълнителят Миро и водещият на БГ Радио Атанас Стоянов, които споделиха повече за предстоящото събитие.

„През годините БГ Радио са направили толкова много за всички нас. Тази година не просто ще празнуваме Наградите на БГ Радио 2021, които се превърнаха в светла традиция, но ще отбележим 20-годишнината на събитието“, разказа Миро.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2021

„Тази година наградите ще бъдат придружени с най-зрелищното и най-мащабното шоу. По церемонията ще работи и международен екип, оглавен от Марвин Дайтман – продуцент и креативен директор. Той е творческият двигател, който стои зад някои от най- пищните и зрелищни церемонии на песенния конкурс Евровия през последните години“, допълва Наско Стоянов

NOVA ще излъчи церемонията на 18 юли, неделя, в 22.55 ч.

„Много сме благодарни на NOVA за партньорството и приятелството през изминалите години и се радваме, че точно вие ще покажете церемонията. Миро ще представи новата си песен на Наградите на БГ Радио“, разкрива водещият.

„Ще изляза на сцената с Момчил Косев от групата SoulBmoll. Много съм горд с него, защото е номиниран в категория „Дебют на годината“, споделя Миро.

Богдана Трифонова – в подготовка на годишните музикални награди на „БГ Радио 2021“

Нова категория и акценти в юбилейната церемония

„Новата категория в конкурса „БГ Комбинация“ е за изпълнители, които се събират за конкретен проект, които не са регламентиран дует или група. Тази година за първи път на сцената от 10 години и отново заедно ще се качат Дони и Момчил. Те ще открият церемонията и то по много интересен начин, в който събираме артисти от много поколения, които ще пеят песни на Дони и Момчил. Ще има специален момент, посветен на P.I.F. Приказката ще продължи на нашата сцена заедно с Прея и с Ерсин Мустафов от JEREMY?. Ще наградим и БГ Вдъхновителите за тази година – Тоника СВ и Стефан Диомов. Тази награда е особено специална за целия екип на БГ Радио, защото носи името на Ана-Мария Тонкова, която е душата и сърцето на БГ Радио.“

За промяната в българската музика през изминалите 20 години

„БГ Радио успя да даде самочувствие на българската музика и артисти. Превърна се в най-голямата платформа за българска музика. Щастливи сме, че когато българските артисти решат да правят нещо ново, първите, които научаваме за това сме ние“, споделя Наско.

„БГ Радио са продуценти на някои от най-големите български хитове през годините. Лично в моя случай КариZма се разделяхме, когато Ана-Мария ни върна на сцената с „Минаваш през мен“. Това беше песен, която дълго време бяхме сложили в чекмедже. Моята лична история като самостоятелен артист започна от БГ Радио. Всички изпълнители у нас са свързани с БГ Радио, защото то е част нашата история“, разказва Миро.

Преди да се качи на сцената в зала Колодрум обаче изпълнителят ще открие и Sofia Summer Fest 2021 с концерта „Мироглед“ на 16 юли. А оттам предстоят 78 фестивални дни до края на септември, които ще се състоят на сцената зад Националният музей „Земята и хората“.

Спомени от миналото

„Първият ми спомен от БГ Радио е срещата с Ана-Мария Тонкова, която изобщо не ме хареса. Но това не попречи да бъдем с КариZма сред първите лица на БГ Радио. Това постави началото на едно красиво приятелство, което ще продължи във вечността“, допълни изпълнителят.

„А мен Ана-Мария ме хареса много. Срещна ме в една много малка кабелна телевизия преди 20 години, когато още бях студент в първи курс във Факултета по журналистика. Правих интервю с нея, а в края тя каза: „Момче, нищо не знам за теб, но този глас аз го искам по радиото. Когато няколко дни по-късно, отидох в БГ Радио, тя беше разказала за мен на всички, включително и сегашните ми шефове и колеги, които ме приветстваха с добре дошъл“, разказва Наско.

Слушателското гласуване на сайта на медията - www.bgradio.bg, което определя победителите в 10-те категории на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021 ще приключи на 16 юли. Остават броени дни за да подкрепите вашите фаворити!

Билети за Годишните музикални награди на БГ Радио 2021 може на закупите в мрежата на Еventim

NOVA е медиен партньор на събитието.