„Запознахме се на снимките, но и в реалния живот бих искала да имам такова дете един ден“, категорична е актрисата

„Влязох в сериала с кастинг точно за тази роля. Кастинг режисьорът Нина ми писа във Facebook и ме покани. Това беше по времето на първия локдаун. Нямаше много работа и си казах, че няма какво да губя. Беше много готино. След две седмици ми се обадиха, че са ме харесали. Искра много ми помагаше на снимачната площадка, чисто актьорски, защото е много по-опитна“. Това сподели в ефира на "На кафе" актьорът Мартин Петков, познат с образа си на Симеон от хитовия сериал на NOVA "Братя".

Съдбовни обрати и разтърсващ финал на третия сезон на „Братя“

„Странното при мен е, че колкото по-тежка сцена имам да изигравам, толкова повече отивам в другата крайност преди да я снимам. Колкото по-драматична е сцената, толкова по-смешно ми става. Защото много неща вървят паралелно в главата ми. Случвало ми се е да провалям доста дубли. В този сезон ми се искаше героинята ми по-рано и по-стабилно да се насочи към семейството си. Да не се лута, за да имат повече време с Калин за хармония в семейството, преди да го убият. Всеки актьор се опитва да придърпа героя към себе си, да го направи по-добър, отколкото е. И не съм сигурна, че това е много добре. Трябва да има баланс“, допълва Искра Донова.

Тежък обрат очаква зрителите във финалните епизоди на „Братя“

„За разлика от героя си, аз не само че не сядам пред компютъра, но и нямам компютър вкъщи. Имам смартфон, което ми е напълно достатъчно. Всички тези технологии, с които „работя“ в сериала, са много далеч от мен. Беше ми много интересно да се превъплътя в образ, който е моята коренна противоположност. Лично аз предпочитам да си говоря с хората на живо, да се срещам с тях. Когато имам свободно време, си правим екскурзии в планината. Пианото е голяма страст в живота ми от училищните ми години и е истина, че се научих да свиря съвсем сам. В момента, в който завърших 12-и клас, със събраните пари си купих пиано“, разказва Мартин.

Коварен ход срещу Лора в „Братя“

Покана за театър

„Бих поканила зрителите на постановката „Майсторът и Маргарита“ в Mладежки театър „Николай Бинев“, в което аз не участвам, но съм сигурна, че ще бъде страхотна“, споделя Искра.

„Аз играя в „Белият плъх“ на Театрална работилница „Сфумато“. Следващото представление е на 16 декември от 21.00 ч.", допълва Мартин.

Как планират да прекарат предстоящите празници Искра Донова и Мартин Петков, гледайте във видеото.