Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет стартира днес в 18:25 часа

Новините на NOVA и Нов български университет започват днес излъчването на общия телевизионен проект – „Гласът на науката“. В поредица от интервюта журналисти на NOVA и NOVA NEWS, в разговор с преподаватели от университета, ще информират публиката за последните научни изследвания за COVID-19 и влиянието му върху различни аспекти на живота.

Първият от поредицата разговори е на тема „Кои са храните, които помагат по време на CОVID-19“ и може да се проследи на живо от 18:25 часа в ефира на NOVA NEWS и социалните мрежи на Нов български университет.

Кои са анти CОVID-19 храните? И как можем с природни продукти да подсилим по естествен път имунитета си? Водещата Лора Инджова ще търси отговор на тези въпроси от доц. Галя Сачанска - ръководител на департамент „Природни науки“, чиято научно-изследователска дейност е в областите молекулярна генетика на микроорганизмите в замърсена  околна среда, биологични методи за разграждане на ксенобиотици и микробиология на храните. 

Зрителите могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.