Водещият разкри любопитни детайли около новата игра в компанията на двама от Преследвачите – Професорът и Черният рицар

„Това е нова игра от ново поколение. Всички познаваме „Стани богат“ и другите формати, които минаха или са още актуални, но динамиката, естетиката и търсенето на знанието тук е под по-различна форма. В „Голямото преследване“ играят четирима души, които хем играят за себе си със своите знания, хем играят и за отбора. Важното е да се стигне до финалното преследване, където можеш да дадеш своя дял, за да бъдат спечелени парите. Другото ново, заради което и аз съм в предаването и ми се иска да надграждам – това е ролята на Преследвачите. Те са тези, които влизат в дуел с играчите. Има предизвикателство за това кой знае повече. Те са машини, но срещу тях излизат двама, трима, четирима… Затова реално аз се завръщам в ефир заедно с Националния отбор по знания – Мъдрецът (Любомир Братоев), Професорът (Пламен Младенов), Дама Пика (Миглена Драганова) и Черният рицар (Мартин Иванов). За тях всяка вечер докато тече предаването те са на изпит. Понякога за две минути трябва да скъсят разстояние от 12 верни отговора“, споделя Ники Кънчев.

"Голямото преследване“ категорично превзе телевизионния ефир

Как Преследвачите попадат в „Голямото преследване“?

„На мен ми се обади продуцентът на предаването и ме покани в навечерието на много голямо и важно за мен Международно състезание във Варна. Това ме изпълни с допълнителна мотивация. След няколко дни гостувах в офиса и приех предложението да бъда преследвач“, разказва Професорът.

„При мен може би ме преследва славата от едно друго предаване с водещ Орлин Горанов, където оставих една добра следа. Хората ми се зарадваха. Ние с Пламен сме имали много изяви, включително в „Стани богат“ по времето, когато Ники Кънчев беше водещ. Били сме част и от „Минута е много“. Благодаря за доверието и мога да кажа, че вече сме част от един елитен екип, в който всеки от нас има предишен опит“, споделя Черният рицар.

„Искаме да похвалим продуцента Атанас Маринов – човекът, който правеше „Сделка или не“ и „Семейни войни“. Натрупал е богат опит. Важно е да подчертаем, че няма ограничения в сумата, която може да бъде спечелена. Предаването е за всички и наистина могат да ти се паднат въпроси, с които да спечелиш. Има и трудни, има и любопитни, има и по-лесни – има всякакви. След старта миналият понеделник имаме бум на желаещите да се запишат и да играят. Така че ще продължим. Искам да поздравя Краси Василева и на Иво Вандов – един от най-успешните продуценти на NOVA. Заедно с NOVA търсихме това предаване, чакахме точния момент, в който да се завърнем“, разкрива водещият Ники Кънчев.

Системен администратор, журналист и двама инженери в битка за знания в „Голямото преследване“

За прозвищата на Преследвачите

„Те са част от международната история на това предаване. Най-известният Преследвач в Англия и целия свят ходи на турне в Америка е The Beast ( Звярът). Много исках Мартин да е Звярът. Но всеки от Преследвачите има собствен стил“, подчертава Ники Кънчев.

„За мен е много интересно това ново приключение, защото има предизвикателства и състезания с различни хора. Някои идват изключително добре подготвени – като часовници. Така че никога не се знае крайният изход“, споделя Професорът.

„Играта е отлична, има изключителна бързина, за разлика от някои от други игри, в които сме участвали. По повод на прякорите на Преследвачите – аз самият си избрах своя. Наистина искаха да съм Звярът, но той си е регистрирал прозвището като запазена марка. Предпочетох да бъда Черният Рицар и смятам, че ми отива.“

Филолог, каратист, любител на бордовите игри и инженер в битка за знания в „Голямото преследване“

За новата кауза, която Ники Кънчев продкрепя

„Краси Запрянов – момче, което е катастрофирало преди две години и е обездвижен. Духът му е жив, но тялото почти не. Всеки, който желае да помогне, нека се свърже с мен. Още днес ще публикувам пост по темата“, призовава водещият.

Гледайте „Голямото преследване“ всяка делнична вечер от 18:00 ч. по NOVA!

Повече информация може да откриете в сайта, както и във Facebook страницата на предаването.