Водещият на култовото телевизионно предаване признава, че не обича да нарича взимането на решения риск

След пауза от 7 години култовото предаване "Сделка или не" се завърна тази есен по NOVA и се превърна в любимо на зрителите. Разкажете ни за приключението, наречено „Сделка или не“.

Изключително предизвикателство беше за мен да вляза в ролята на водещ на това наистина култово предаване, особено след дългата пауза. Още преди да взема решението да се присъединя към екипа на шоуто, след разговор с приятели и близки с радост установих, че всички очакват с нетърпение завръщането на „Сделка или не“ в ефир. Предаването е едновременно развлекателно, но в същото време дава възможност на хората да спечелят пари, да тестват късмета и решителността си. Много съм щастлив, че имам шанса да се забавлявам заедно с участниците и със зрителите всеки делничен ден от 18:00 ч.

Бяхте ли фен на предаването, преди да станете негов водещ, и това доколко ви помогна?

Разбира се, че съм го гледал винаги, когато съм успявал да включа телевизора в този часови пояс, било ми е любопитно и интересно и съм се вълнувал заедно с участниците в ролята ми на зрител. Това наистина ми помогна да взема решение и да приема предизвикателството да стана водещ на „Сделка или не“. 

Какъв съвет бихте дали на участниците?

Всеки път ги съветвам да се отпуснат, да се забавляват, да взимат решенията си не на база на емоции, а на разум и на интуиция и да се радват на играта максимално. Опитвам се да им помагам, като ги мотивирам да не се отчайват, когато отварят големи суми, защото възможността винаги е пред тях. Историята на предаването познава случаи, в които са отваряни много малки суми в началото и накрая изведнъж се отварят поред всички големи, така че няма точна формула за игра. Въпросът е човек да запази духа си и положителната си настройка и така със сигурност ще спечели по-добра сума. Съветвам ги още да разсъждават над предложенията от банкера, да играят с удоволствие и да рискуват премерено, да мислят в играта и да усещат. Но на първо място - да се забавляват.

Каква би била вашата стратегия, ако бяхте на мястото на участниците?

Много ми е трудно да кажа, след като видях какви ли не стратегии от страна на участниците. Сложно ми е да сътворя мой вариант на игра. Изпробвах онлайн американската версия, там нямах абсолютно никаква стратегия - просто отварях номера, които интуицията ми подсказваше да избера. Жена ми ме изненада, като отвори играта на компютъра и влезе в ролята на водещ. И така, без никаква стратегия, спечелих 360 хиляди долара.

Какъв човек е банкерът, кои участници не би забравил никога, обича ли да рискува и как планира да изненада любимата си на 14 февруари, прочетете в интервюто на Ненчо Балабанов в „Телеграф“.