Актьорът разкрива кои са житейските уроци, които е научил, както и мнението му за киното и телевизията

Лентата „Уроци по немски“ вече е в кината, а актьорът Васил Банов пред репортера на „На кафе“ Деси Жаблянова разкрива кои са житейските уроци, мнението му за киното и телевизията и дали трябва да подкрепяме децата си.

Актьорът изиграва ролята на бащата на Юлиан Вергов във филма на Павел Веснаков и разкрива, че винаги се стреми да се докосне до образа, в който се превъплъщава.

Трябва ли в живота да подкрепяме желанията на нашите деца?

„Имаме ли алтернатива? Трябва да ги подкрепяме. Аз като баща на главния герой не давам напътствия той да замине в Германия, но в един момент се съгласявам с решението му. Сложно е да се отговори с две-три изречения, но го правя, защото обичам сина си. Правя го защото усещам, че така трябва да стане“, коментира взаимоотношенията деца - родители Банов.

Филмът „Уроци по немски“ излиза на голям екран от петък 23 февруари

Как решава дали да приеме покана за филмов проект?

„Твърде малко кино се прави в България. Докосването до такива хора като продуцентите, режисьора Павел Веснаков или актьорите Юли Вергов, Герасим Георгиев-Геро или Стефка Янорова, прави по-богат човек. В киното се усещам по-сам в сравнение с театъра и това ми допада. Играя в две театрални представления, но съм на много години. Не са ми присърце колективните работи, а театърът е колективно нещо. Театърът има една красота, а киното – друга“, признава актьорът.

Филмът е българо-немска копродукция и e реализиран с подкрепата на Национален Филмов център и с медийната подкрепа на NOVA.