Дебютният филм на Яна Лекарска тръгва на голям екран от 5 април

Неда Спасова и Владо Михайлов са главните актьори във филма „Защото обичам лошото време“ на Яна Лекарска. Лентата тръгва по кината от 5 април, а двамата актьори са гости в студиото на „На кафе“, където разказват, че на пред премиерните прожекции филмът се приема много добре от публиката и зрителите излизат от залата с греещи очи и усмихнати лица.

„Не можехме да повярваме, но публиката реагира на моменти, които не сме си представяли. Не вярвахме, че ще чуем смях или друга реакция“, разказва Владо Михайлов. „Саундтракът е подбран от режисьора Яна Лекарска много добре и той си е един отделен герой във филма. По един прекрасен носталгичен начин ни препраща към миналото. Това помага и отключва зрителите да се почувстват като част от това пътешествие. Това са любими песни на повечето хора.“

„Музиката е изцяло българска и песните се включват на точните моменти, с точните текстове, за да те ударят право в сърцето“, допълва актрисата.

Музикантът и изпълнител Владо Михайлов споделя, че е записал парчето към филма заедно с неговата група Rewind.

„Филмът е за двама души, които са достигнали до някаква точка в живота си, но трябва да го променят, за да продължат да живеят щастливо. И двамата не са щастливи в момента. Израснали се заедно като деца и се срещат на морето след 20 години. Моята героиня е обичала детството си, а при неговия герой е точно обратното. Той е избягал от България, защото не е могъл да живее с атмосферата у дома си. Трябва де се срещнат и да си подредят живота. Филмът е за втория шанс и затова, че не е късно да си щастлив. Трябва да се изправиш срещу миналото си, за да можеш да продължиш напред“, разказват накратко сюжета на лентата „Защото обичам хубавото време“.

Актьорите споделят, че са били изненадани, когато са получили покана за участие от Яна Лекарска без да се явяват на кастинг. Оказва се, че режисьорката вече е взела своето решение на база на предишни техни участия в киното и театъра и им гласува доверие.

„Благодарни сме на Яна Лекарска, която ни се довери и рискува с нас“, обръщат се към режисьорката актьорите.

Снимките са протекли основно на Южното Черноморие – Ахтопол, Синеморец и Варвара, а двете вили, в които са заснети основна част от действието са в Горна Василица и са реална локация.

Тази вечер на Владо Михайлов му предстои концерт с групата „Сленг“ в „Столична библиотека“, където ще представят ново видео. Неда Спасова може да бъде гледана в пиесата „Скрити лимонки“ на сцената на читалище „Славянска беседа“- камерната сцена на „Сълза и смях“.

NOVA е медиен партньор на „Защото обичам лошото време“.