Точно на 23 април, когато е рождения ден на артистите, те ще отбележат 40 години музикална кариера с концерт в зала №1 на НДК

Най-известните близнаци в страната, най-добрите приятели на един от най-популярните футболисти в света, изпълнителите, които са на музикалната сцена вече 40 години и запяха на една сцена с Христо Стоичков… Това са братя Аргирови, който днес са гости в студиото на „Събуди се“, където разказват повече за юбилейния им концерт в края на месеца. Благовест и Светослав споделят, че не е било лесна задача да накарат Стоичков да пее и признават, че главната заслуга за това е на издателите им на книгата им. Това са Милена Стефанова и Станислав Минчев от Софтпрес. Подходът е внимателен към избор на песен, тъй като футболистът е много популярен.

„Мисля, че Христо е много музикален и веднага влиза в тоналност. Когато пеем тримата, той пее чисто. Пее от сърце и се вижда, че пее от душата си и дава всичко от себе си. За мен лично, той има талант и за певец“, категорични са изпълнителите.

„Песента, която направихте заедно с Тони Димитрова е вдъхновение за един живот. Действително песента е уникална. Нека тя е послание за нашите деца, защото има много неща, в които могат да вникнат, за да видят от къде съм минал и защо съм стигнал толкова високо. Благодаря на Тони Димитрова и на вас двамата, защото едва ли момчето щеше да пропее. За Тримата Мускетари от Пловдив и Тони Димитрова“, се включва с обръщение към певците Камата.

Братя Аргирови създават трета песен с Тони Димитрова и казват, че много я обичат, защото за тях тя е искрен, чист и надарен с много талант човек. Артистите са известни с това, че единият е фен на ЦСКА, а другият на Левски, но нямат проблем с известния си приятел футболист.

„Бяхме силно впечатлени от невероятния професионализъм на този човек. Каже ли нещо, за него е закон. Винаги е пръв за снимките на клипа или в студиото, когато записвахме песента. Подготвен е на макс. Не случайно е постигнал всичко във футбола. Не случайно е най-големият посланик на България по света. Когато прави нещо, го прави от сърце и дава всичко от себе си“, споделят впечатленията си за Христо Стоичков.

След като Христо Стоичков пропя, може ли братя Аргирови да станат футболисти?

„Не можем да станем футболисти. Ние сме професионални музиканти и едно време идваха ученици от други гимназии да гледат как учениците от Музикалното училище в Пловдив играят футбол. Бяхме с некоординирани движения и не можехме да улучим топката. Беше голям смях. Може да запишем албум заедно, но бъдещото ще покаже. Трябва да има хубави песни и той да ги хареса. Идеята на тази песен е да накараме хората да се усмихнат, да ги разведрим и да се почувстват добре“, коментират артистите.

Благовест и Светослав признават, че не е лесно да си на върха, защото винаги си център на внимание. Но когато излязат на сцената и видят любовта на хората, забравят за всички несгоди.

„Голяма наша мечта е да направим концерт в зала №1 на НДК след нашето завръщане. Концертът ще е на 23 април 2024. Тогава е нашият рожден ден, когато правим 65 години и ще отбележим 40 години на сцена. Ицо ще е там, а също така и оркестърът на държавна опера в Русе, под диригентството на Митко Косев. Ще има гости като Тони Димитрова, дует Мания, KLina и много други. Опитали сме се да направим разнообразно шоу и да доставим радост на публиката. Всеки гост на нашия концерт ще получи безплатен билет за Музея на славата  и ваучер за намаление в магазина на Христо. Това е жест от него. След концерта ще има среща с автографи за фенове“, разказват братя Аргирови.

NOVA е медиен партньор на събитието.