13-то издание на „Нощ на звездите“, организирано от Фондация „Енчо Керязов“, ще се състои на 1 юни в Зала „Арена София“

„Искам да вдъхна вяра на младите хора, че с усилия, вяра и постоянство ще постигнат целите си. Опитвам се да ги провокирам да мислят. Създадох моя номер, защото бях влюбен в цирка още от дете. Затова и започнах да тренирам спортна акробатика. По-късно започнах с номерата на коне. Бях 7 години жокей. В 8-ми клас бях 47 килограма. Това ми остави голяма травма и донякъде ме отказа от спорта. С течение на обстоятелствата, когато направих собствен номер, се оказа, че килограмите отново са от значение, особено когато се занимаваш с еквилибристика“, разказва Енчо Керязов.

„Нощта на звездите ми помогна много. Продължавам да поддържам контакти с мои колеги, обикалям много по цирковите фестивали по света. Подбирам номерата, които се случват в България“, допълва той.

„Месец преди фестивала в Монте Карло гледах сестрите Колев, които спечелиха „Златен Клоун“, и още тогава предвидих, че безспорно ще вземат наградата. Радвам се, че го спечелиха, защото борбата там наистина е жестока и с огромна конкуренция. Момичетата работят в „Цирк дю Солей“ във Вегас и бих бил щастлив да можем да покажем този номер на българската публика. Бях изключително радостен, защото на третата минута от тяхното изпълнение залата в Монте Карло и принцът, и принцесата бяха на крака. Вълнението е огромно и съм радостен за тях, защото знам какъв труд им е коствал и то в продължение на години. Радвам се, че са избрали да носят българската си фамилия, въпреки че живеят в Италия и вече трета година са в най-голямото шоу във Вегас.“

Тази година на 1 юни в „Нощта на звездите“ зрителите ще видят за първи път въздушния номер „Златен Клоун“ и сестри Колев, уникален жонгльор и клоуни. Световният елит на цирковото изкуство ще пристигне в София на 1 юни от 19.00 ч. в Зала „Арена Аремеец“.

NOVA е медиен партньор на събитието.