Един от синовете на Кадафи премина на страната им...

Ситуацията в Либия остава крайно напрегната.

Режимът на Муамар Кадафи се опитва да задържи властта в столицата Триполи и другите градове в западната част на страната.

И днес се съобщава за убити и ранени протестиращи.

Източната част на Либия с център Бенгази е изцяло под контрола на противниците на Кадафи.

Един от синовете му - Сейф ал Араб, бил преминал на страната на протестиращите в Бенгази, твърди ирански телевизионен канал.

В Триполи силите за сигурност продължават буквално да разстрелват участници в протестите срещу режима на Кадафи. Около столицата са разположени танкове и тежковъоръжени армейски части.

Целта е да не бъдат допуснати в Триполи отряди на опозицията от други райони на страната, разказват очевидци. Те съобщават, че в третия по големина либийски град Мисурата и в други селища военните и полицията преминават на страната на опозицията.

Синът на Кадафи Сейф ал Ислам обяви, че той и другите членове на семейството му няма да напуснат Либия. Нямало да бъде допуснато и да бъдат разрушени петролни съоръжения.

В Бенгази, Тобрук и други градове в източната част на Либия днес отново празнуват, че вече не са под властта на режима на Кадафи.

на този фон редица държави продължават да евакуират своите граждани от Либия.

Главният прокурор на Либия Абдул-Рахман ал Абар обяви, че е подал оставка и се е присъединил към опозицията срещу режима на Кадафи.

Снимка: БГНЕС