Елена е родена в бившия Съветски съюз...

Фондът "Ин витро" отказва на един българин, който няма деца, да стане баща. Причината е, че жена му е полубългарка и няма наше гражданство.

Елена е родена в бившия Съветски съюз. Майка й е рускиня, а баща й - българин. Пристига в България едва шестгодишна и остава – вече 33 години. От първия си брак има син на 19.

Преди 9 години среща Калин и заживява с него. Оттогава двамата правят опити да имат дете.

Елена и Калин продължават с опитите до януари тази година, когато отиват на преглед в софийска клиника. Диагнозата е запушване на тръбите.

Тя не ги обезкуража, напротив дава им надежда, че ще влязат във фонда "Ин витро", тъй като отговарят на условията, поне на пръв поглед. 

Елена и Калин започват да се лутат безрезултатно между Фонда и Здравната каса.

Мислят и да изтеглят кредит от банката, за да платят сами ин витро процедурите. Обясняват им, че едната процедура струва около 5 хиляди лева. Дори да съберат парите обаче рядко се забременява от първия път.

Другата им възможност е Елена да се откаже от руското си гражданство. От посолството са й обяснили, че трябва да плати 500 долара, за да започне процедурата, която пък може да продължи с години. Дори да успее, ще е късно, тъй като ще е твърде възрастна, за да влезе във Фонда.