Депутати подписвали договори, вместо декларация за лоялност...

Тези дни в медиите излезе информация, че четирима депутати от "Атака" заплашват да напуснат парламентарната група.

"На този етап не се отцепвам от "Атака" и доколкото знам, никой от нас не обмисля този вариант".

Така един от "отцепниците" - депутатът Кирил Гумнеров, коментира появилите се слухове в "Здравей, България".

"Не дължа пари на партията, става въпрос за договори, които са сключени между офшорни фирми, взимали помежду си заеми и където ние фигурираме като гаранти по тях", обясни Гумнеров.

Той не знае с точност броя на депутатите, които са подписали договора, но били над 30-40.

"Не смятам да ставам длъжник или заложник на каквото и било. Нямам никакво желание да напускам "Атака" или да се карам с хората в нея, защото съм един от основателите й, но за да остана в партията с чиста съвест, не мога да бъда притискан", заяви Кирил Гумнеров.

На въпрос защо все пак е подписал документа, той обясни, че когато е подписвал, е ставало въпрос за декларация за лоялност, но впоследствие се оказало договор.

"Беше ни даден документ, не го прочетохме и не разбрахме какво подписваме. Условията се оказаха далеч по-различни от това, което очаквахме. На фона на това, че в миналия парламента групата се бе разцепила, да подпишем декларация за лоялност беше логично", коментира още депутатът от "Атака".

На въпрос дали смята, че има сътресение между "Атака" и ГЕРБ, той заяви, че не е съгласен с това твърдение. Допълни, че няма напрежение и в самата партия, като изключи момента с тези договори.