В продължение на пет години цялата Община Девин се крепеше на строителството на "Цанков камък". Какво обаче се случва сега?...

В продължение на пет години цялата Община Девин се крепеше на строителството на  "Цанков камък". Това е заключението, което правят хората живеещи в селата около хидровъзела. Близо хиляда мъже изхранвали семействата си благодарение на проекта. Още стотици други пък  развили бизнеса си покрай строежа. В село Лясково над 100 мъже работели на обекта.

 

Красимир е един от лясковските мъже, които участвали в изграждането на язовирната стена. Работил е на хидровъзела пет години. Не по-различна е ситуацията и в съседното село Михалково. Че вече ги няма ония пари от "Цанков камък", е усетил и собственикът на едно малко магазинче.

 

Според кмета на общината след ерата на "Цанков камък", както я наричат местните  в самия град Девин, много от търговците вече фалирали.  Сега масово от бившите работници на "Цанков камък" живеят с надеждата  спестените пари да им стигнат да оцелеят до старта на Каскада "Горна Арда". Надяват, се че там ще намерят отново толкова добре заплатена работа. Другата алтернатива била чужбина.