Сред заложниците има бременна жена...

Въоръжен мъж нахлу в около четири следобед в клон на "Инвестбанк" в Сливен. Нападателят е взел за заложници осем души в трезора, откъдето са се чули и изстрели.
Вътре в банката се държат за заложници 8 жени. Похитителят е произвел един изстрел, с който е ранил един човек. Простреляният е охранителят на банковия клон. В момента е в операционна, а хирург от Стара Загора е пристигнал на място и го оперира.

Мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

Преди секунди автобус докара специални части от София, които са излетяха малко след 16.00 ч. В момента около банката са струпани екипи на "Гражданска защита", на "Пожарна безопасност" и спецчасти от полицията.

В момента се водят преговори с похитителя. Той е поискал пари, но Българското законодателство не позволя по никакъв начин на полицаите да дават пари във вид на откуп. Не са открити роднини на жените, които са заложници в банката.

Нападателят е нахлул в "Инвестбанк", която се намира на 15 метра от входа на Областната администрация. Сигналът в МВР е получен от паник-бутон.

Всички служители на Областна администрация в Сливен в момента са затворени в сградата и не им се позволя да излезнат, противно на информацията от по-рано. Районът на банката е отцепен от полицията.

Цари сериозен хаос сред хората. Някои от живущите в района на банката близо два часа не са допускани от полицията да си влезнат по домовете. Малко след първия изстрел се чува втори изстрел. Няма информация кой го е произвел.

Похитителят все още не е идентифициран. Според неофициални източници нападателят е наркозависим и произведеният изстрел от него е бил случаен. От органите на реда, които са влезнали в контакт с него, дойде информацията, че в един момент той е бил неадекватен.

Спецчастите са разположени в абсолютно всички сгради около банката, както и на покрива на самата банка. Какви ще са действията на спецчастите от София не са ясни.

В последните секунди се наблюдава раздвижване на органите на реда. Преди броени минути към банката отива представител на спецчастите с мегафон, което навява на мисълта, че ще започнат поредни преговори с похитителя.

Очевидци, които са били около банката споделят, че са произведени нови 5 изстрела преди един час.

Междувременно служители на областната управа от Сливен са били евакуирани от сградата на областната администрация. Те са били изведени със стълба от втория етаж на сградата. За евакуацията им са помогнали пожарникари.

Похитителят на заложниците в банката в Сливен е поискал пакет цигари и безалкохолно. Те са му били занесени от служител на полицията, предаде репортер на Радио "Фокус" Сливен.