Той се е обградил с 3 бутилки пропан-бутан в апартамент на седмия етаж на жилищен блок на ул. "Скопие" 37 с намерението да се самовзриви...

56-годишен мъж заплашва да се самоубие в Пловдив.


Той се е обградил с 3 бутилки пропан-бутан в апартамент на седмия етаж на жилищен блок на ул. "Скопие" 37 с намерението да се самовзриви. Блокът, в който е мъжът се намира точно срещу начално у-ще "Климент Охридски", в близост до НАП - Пловдив.

 

Според съседи драмата е започнала около 22 часа снощи, когато бившият охранител Стоян Стоянов се е обадил на телефон 112 със заплахата, че ще се самовзриви. След намесата на полицията той се е успокоил, но днес отново е изпаднал в криза.

 

Според непотвърдена информация Стоянов настоява полицаите да доведат приятелката му. В момента психолози от МВР разговарят с него. Районът около блока бе е отцепен.


Десетина въоръжени полицаи от специалните части вече са в блока и се очаква да щурмуват апартамента. Вратата на Стоян Стоянов е блиндирана. Съпругата му е в чужбина, потвърдиха от полицията. Всички, живеещи във входа на ул."Скопие" №37, са евакуирани.