27-годишният Стефан Петров Стефанов излезе сам от сградата на банката с маска на лицето и вдигнати ръце...

Похитителят от Сливен се предаде на полицията. Първият опит за банков обир със взети заложници приключи тази сутрин в 7.10 часа.


27-годишният Стефан Петров Стефанов излезе сам от сградата на банката с маска на лицето и вдигнати ръце.


На 23 март около 16.00 часа 27-годишният Стефан нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници.


Похитителят не е искал откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана беше освободена 18 часа след началото на заложническата криза.


Петров е откаран в полицията в Сливен, където текат разпити и медицински прегледи. Той ще остане там 24 часа, след което мярката му ще бъде променена на 72 часа.


Продължават следствените действия по случая. Клонът на "Инвестбанк" остава затворен, докато не приключат огледите от полицаите.


Шефът по сигурността на клона разведе екип на "Календар" в офиса, където се разигра драмата, и обясни как са се развили събитията там.


Похитените в момента са в домовете си, но отказват да разговарят с медиите заради притеснението им, че след това ще търпят санкции на работното си място.


Какъв е Стефан Стефанов като човек, според близки, приятели и колеги, вижте във видеото.