56-годишния мъж се бе барикадирал в жилището си с три газови бутилки и заплаши да взриви себе си и блока, в който живее...

 

Полицията арестува 56-годишния мъж от Пловдив, който се барикадира в жилището си с три газови бутилки и заплаши да взриви себе си и блока, в който живее.


Директорът на пловдивската полиция обясни, че Стоян Стоянов няма мотив, а очевидно се нуждае от медицинска помощ, която ще му бъде дадена. Предстои да се вземе решение каква ще е съдбата му.


В непосредствена близост до блока на мъжа се намира детска градина и училище. Живеещите в блока и децата от учебните заведения бяха евакуирани.


Специализирани подразделения на полицията се намираха във входа и водеха преговори с мъжа.

Близо 22 часа Стоян Стоянов се бе барикадирал в жилището си на последния седми етаж на блока. Той така и не посочи искания. Причините за действията му вероятно са две. Първата – това, че е останал безработен от септември миналата година, както и това, че има заем от 1000 лева.


Като втора причина се предполага, че преди Нова година се е развел със съпругата си, с която е живял близо 25 години. Тя заминала при двете си дъщери в Ирландия и оттогава не са се виждали.