Психологът Тодор Тодоров, началник на сектор Криминална психология към Института по психология към МВР, на живо в "Календар"...

Гост в студиото на "Календар" бе психологът Тодор Тодоров, началник на сектор Криминална психология към Института по психология към МВР. Той коментира развръзката на инцидента в Сливен.


"Любовна драма категорично нямаше. Причината, която по-скоро накара Стефан Стефанов да направи това, са не толкова парите, които може да вземе по лесен начин, колкото да направи нещо, което да го открои и докаже себе си пред самия себе си и да промени нещо в живота си, тъй като се приема като човек, който не успява в нещата, които започва", обясни психологът.


Първите свидетели, които виждат какво се случва в банката, са служителките, които работят в сградата на областната управа.


В този момент в административната сграда се намират около 30 души. 26 от тях са жени. В първия момент те дори не разбират, че човека изнесен от банката, е ранен. Цялата информация за случващото се отсреща научават от близки по телефона.


Към 21.00 часа идва и дългоочакваният момент за евакуация. Според областния управител изходът от непредвидения капан е бил само един.


Вижте разказа на две жени, станали свидетели на похищението, във видеото.