Защо журналистът нарича България \"циганската махала на държавата Европа\"...

Мартин Карбовски е нестандартен журналист, известен с провокативния си стил. Започва кариерата си като сценарист в \"Каналето\". Пише за списание \"Егоист\" и прави горещи репортажи в предаването \"Всяка неделя\".


Днес води предаванията \"Отечествен фронт\" и \"Карбовски: Директно\". В репортажите си търси абсурдите на българската действителност и я показва такава, каквато е – мръсна, грозна и истинска. Винаги е смел в изказванията си.


Преди години безапелационно определи България като \"циганската махала на държавата Европа\". Днес отново разбуни духовете, издавайки поредната си книга \"Нещата.... от Мартин Карбовски\".


И днес Карбовски продължава да смята, че България е \"циганска махала\".
\"Основният обичай на българите е да хвърляме боклука в реката. Няма река, която да е чиста, както е в нормалните държави. Всеки трябва да се види в огледалото и да започне да почиства пред къщата си. Белите хора у нас чистя, а черните по душа цапат, а черните са повече\", каза журналистът в \"На кафе\". Според него хората в България не си държат на думата.


Сред последните най-успешни разкрития на Мартин Карбовски беше случаят с педофила в интернет, чиято история зрителите проследиха в предаването \"Отечествен фронт\".


В тази връзка Карбовски се обърна към прокурорите, които са го пуснали, с думите „да дадат дъщеря си да излезе с него, да отидат на кафе, защото той в момента е с децата навън".

\"Не искам да съдя никого, но понякога и медиите стават съдници\", допълни Карбовски.


В новата си книга журналистът събира разкази и есета, както и кратки пътеписи.
\"Жълтата преса я нарече една от най-циничните книги. Набедиха я, че е мръсна, тъй като има разказ, който е малко по-освободен. Всичко друго обаче са неща, които са ми се случвали, по един или друг начин романизирани\", разказа Карбовски.


Книгата вече е на пазара, а журналистът смята, че се приема добре от публиката. Замисля и нова книга, отново съвместно с вестник \"Стандарт\", която ще е изцяло от пътеписи.


\"Ако не успеем, тъй като са нужни пари за пътуване, ще направим най-интересните истории от \"Отечествен фронт\" от кухнята\", поясни Карбовски.