Подучена от съпруга си, 32-годишната Ирина се включила нелегално в мрежата, след като електричеството на домакинството било спряно за неплатени сметки.

Майка на три деца  от свищовското село Алеково беше задържана заради кражба на ток. Подучена от съпруга си, 32-годишната Ирина се включила нелегално в мрежата, след като електричеството на  домакинството било спряно за неплатени сметки.

За да не бъде хваната, жената крадяла ток само през нощта. Една сутрин обаче забравила да разкачи кабелите и била заловена от местния инкасатор. 

Алеково е от селата  в които все още електромерите са в къщите на хората. Въпреки това тук за първи път е засечена кражба на ток. Затова и новината бързо обиколи селото. А най- изненадани се оказаха съседите на Ирина и съпруга й Свилен 

Ирина твърди, че крадяла ток едва от седмица, но не пожела да говори пред камера. Не искала децата й да разберат какво е сторила.

Съвет как да се справя с бушони й кабели й дал мъжът й, но по думите й той нямал общо с кражбата. Това  Ирина обяснила и на полицията, където след разпит била пусната.

След като кражбата е констатирана, от електроразпределителното дружество са изрязали жиците и са иззели електромера. Сега семейството търси начини да си осигури светлина.

По случая е образувано бързо производство за кражба на ток, което вероятно ще бъде преобразувано в дознание.