Банан Бананов: Интернет се е напълнил с клипове за цигански набези в страната... Митко Якудзата: Вие още малко ще кажете на Бионсе и Обама мангал...

Следващите два дни са организирани поредните протести в София. Този път обаче са по-различни. Ще има национални протести срещу \"циганизацията\". Един от организаторите на тези протести във Facebook е Любомир Дилов, създател на групата за протеста, познат като Банан Бананов.

 

В \"Здравей, България\" той заяви, че протестното шествие е в защита на българщината и против ромския терор в София.

 

\"Интернет се е напълнил с клипове за цигански набези в страната, предимно в селата. Това, което ме провокира да направя подобно събитие, бе ситуацията на бул. \"Европа\" в София, където има огромно незаконно гето. Когато хората минават от там, те са бити, обиждани и целени с камъни\", поясни Дилов.

 

Чрез протеста ще се настоява за равни права и закони за всички, както и да се осигури полицейско присъствие в селските райони.

 

В защита на ромите и срещу протестите в студиото бе първият ромски рапър в България Митко Якудзата, който е женен за българка и има едно дете.

 

\"Опитваш се да правиш политика, но това не става от теб. Опитай нещо друго в живота\", обърна се към Дилов Якудзата. Той не е съгласен с нито едно от твърденията му.

 

\"Защо не се вдигнете против турците, страх ли ви е? Ходи в Шумен да видиш дали там хората знаят български\", продължи Якудзата.
\"Вие още малко ще кажете на Бионсе и Обама мангал\", каза рапърът. 

\"Аз не познавам ром, който да е образован и да не краде\", защити се Любомир Дилов.


Вижте още от разгорещения спор във видеото.