Неправилното хранене е една от причините за затлъстяването, каза в \"На кафе\" д-р Вергиния Георгиева . Под това се разбира прекомерното хранене – често, по много и по всяко време на денонощието...

Неправилното хранене е една от причините за затлъстяването, каза в \"На кафе\" д-р Вергиния Георгиева . Под това се разбира прекомерното хранене – често, по много и по всяко време на денонощието.


Важно е също така и качеството на приеманата храна – дали се приемат достатъчно витамини, минерали, белтъчини, а не само животински мазнини.


Неправилно хранене е и цял живот да си на диета. Не е правилно и цял ден да сме на кафета, сокове, а вечер да се нахраним – това е възможно най-лошото. Хранене в 1-2 през нощта също води до напълняване.
Има хора, които ядат по този начин, но не напълняват и причината за това е, че имат емоционална балансираност, както и наследствено добър метаболизъм.


Обездвижването и стресът също са сред причините за затлъстяване. Фактори са още: хормоналните проблеми, диабетът. Обездвижване обаче може да не означава само седене в офиса и липса на спорт. При счупване на крайник продължителното възстановяване също може да доведе до затлъстяване.