А защо не и двете? Как да се случи това, разберете сега...

Предложенията за това как да прекарате свободното си време през тази неделя – 15 май, са по-скромни, но затова пък предимно с артистична насоченост. Много добър вариант, ако сте изкарали бурни петък и събота!

И така те са:

"Ако с вода се утолява всяка жажда. Ако до гроба свършва всеки път, кажи ми защо човек се ражда?" – ако и вие сте си задавали някога подобни екзистенциални въпроси, то представлението "Жажда" в Младежки театър "Николай Бинев" е точно за вас. Ако изберете да утолите копнежа си с това представление, няма да съжалявате - 19 часа в Младежки театър "Н. Бинев", бул. "Дондуков" 8.

Второ предложение - Устройте си една музикално-литературна неделя с "Sunday Art Report". Началото на вечерта ще постави концертът на Димитър Таралежков в 20 ч. Вечерта ще продължи с представянето на новата книга на Момчил Николов – "Машини за любов", която е първата книга от трилогията "Кръглата риба". За нея са подходящи няколко определения – увлекателна, фантастична, но едновременно с това и реалистична, смешна, вълнуваща и романтична, дори заглавието подсказва това. Сериозен претендент за графата "Любими книги". Към 21:45 ч. се подгответе за Kottarashky Live Band. Ако името не ви говори нищо, ще ви дам жокер – техни песни са част от саундтрака на филма "Love.net". Кои точно ли? Разберете ТУК.  Вечерта ще завърши с концерта на Smallman.

Тази неделя ще се проведе и Idea Challenge – първият от трите етапа на състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Ако имате някоя много добра бизнес идея, която искате да споделите, то това е вашето място. Макар и срокът за регистриране на идея да е минал, може да отидете и да видите презентацията на селектираните идеи и да ги оцените заедно с журито. На финала ще бъдат подбрани по три идеи от категориите – Profit – бизнес, фокусиран в реализиране на печалба, People – бизнес, генериращ печалба и фокусиран в полза на обществото и Planet – социален бизнес, фокусиран в полза на средата. Поучете се от конкуренцията, за да бъдете вие спечелилият млад предприемач през следващата година. Ако се заинтригувахте – заповядайте в Аулата на Софийски университет между 9.30 ч. и 17 ч.

И последно, но не и по-маловажно от другите – започналият в събота театралният и кино маратон в НАТФИЗ продължава и през втората половина на уикенда. Няколко акцента – "Шекспир е лудост" от 13 ч., "Любовникът" от 15.15 ч., "Mузиката в моите ръце" от 17 ч. и "Тирамису" от 19 ч. Входът е все така свободен, тъй че – защо не се разходи и не видите как се развива младият български театър?

Чадър, не ви трябва, само добро настроение, а другото ще се случи от само себе си!

 

Автор: Миалена Халваджийска