В телефонен разговор кмета на Смолян Дора Янкова обясни, че общината има одобрен европейски проект в размер на 1 млн. лева. за цялостен ремонт на инфраструктурата в квартала. Избрана е една от фирмите изпълнители.

В Смолян окаяно състояние на инфраструктурата изкара на протест жители на един от големите жилищни комплекси в града. Напрежението там ескалирало след като две деца пропаднали в отворени шахти. Те потърсиха камерата на \"Календар\", за да разкажат за неволите си.

В знак на протест близо 200 души обикаляха с часове на групи осеяните с дупки, прахоляк и храсти улички  в комплекс Прогресии. Дори децата скандираха искането на над 1000-та души, живеещи в квартала. Казват, че кварталът им придобил този окаян вид преди около четири години, когато започнало изграждането на колектор.

По чудо без наранявания се отървал мъж, който демонстрира как пропаднал в почти двуметрова шахта, стъпвайки в тъмното върху изгнило платно, което я покривало.

В телефонен разговор кмета на Смолян - Дора Янкова, обясни, че общината има одобрен европейски проект в размер на 1 млн. лева за цялостен ремонт на инфраструктурата в квартала. Избрана е една от фирмите изпълнители. В момента тече процедура за избор на втора фирма. През януари е подадено искане до МРРБ за авансово плащане, но все още чакали. Работата на терен щяла да започне в момента, в който пристигнат парите.

Подробности във видеото.