Прояви и насилие от този род говорят за генетическа нетърпимост към другите, каза турският премиер...

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган осъди нападението на националистическите среди от партия \"Атака\" срещу мюсюлманите в България пред джамията \"Баня Башъ\" в София.

 

\"От Бурса специално се обръщам към нашите братя и роднини в България. Категорично осъждам нападението, което бе извършено в София, докато мюсюлманите провеждаха традиционния обряд на петъчната молитва. Искам още веднъж да напомня, че европейските държави трябва да предприемат съвместни действия срещу подобни ескалации\" заяви Ердоган в реч на многолюден митинг в град Бурса, който е населен компактно с български изселници.

 

Ердоган каза още, че в европейското законодателство по никакъв начин не се допускат проявите на сегрегация и дискриминация. Той подчерта, че въпреки това в страни като Франция те са налице, като посочи за пример изгонването на ромите от тази страна.

 

Прояви и насилие от този род говорят за генетическа нетърпимост към другите, каза турският премиер. Думите му бяха приветствани с дълго нестихващи овации. Информацията е на БНР.