Не може да атакуваш религията на хората, допълни Димитър Аврамов. Колегата му Първан Симеонов метафорично сравни поведението на Волен Сидеров като на човек, който е заровил имане, а сега не може да го намери...

Волен Сидеров пресоли манджата и затова трудно може да поставим случката пред джамията в обикновените провокации, каза в \"Здравей, България\" политологът Първан Симеонов.


Не може да атакуваш душата на хората, това, в което вярват, религията им и правото им на молитва. Това, което \"Атака\" нарича протест, е варварщина и Волен Сидеров много добре го знае, отбеляза и политологът Димитър Аврамов.


Според Първан Симеонов става въпрос за предизборни действия, но вс епак, ако останем само в тази плоскост, ще сбъркаме. Сидеров се държи така, не защото губи електорат, а защото губи своеобразна вътрешна конкуренция. В момента той вижда, че има потенциал за протестно политическо поведение, допълни Симеонов.


По думите му поставената цел е изпълнена, но \"проблемът на Сидеров е, че той дълго време живееше с мисълта, че \"Атака\" може да живее известно време в състояние на зимен сън и изведнъж предизборно да бъде извадена от това състояние\".


Според Първан Симеонов случката по-скоро ще изплаши хората. Действията на Сидеров са панически, смята политологът. По думите му лидерът на \"Атака\" се държи като човек, който е заровил имане, а сега не може да го намери.


Във връзка с думите на Деница Гаджева от \"Атака\", че партията е искала просто да направи поредния си мирен протест, Димитър Аврамов заяви: \"Ако тя наистина го мисли, то тогава е една глупава дама или просто лъже\".


Сидеров е давал основания да бъде наричан \"луд\", но истината е, че този човек има достатъчно интелект. Все пак това е планирана акция – едно е да атакуваш политическия си противник , дори и със средства, които са на ръба на закона. Друго е да отидеш в джамията, където хората се молят, обобщи Аврамов.

 

Целия разговор гледайте на Nova Play.