Стопанинът Кирил Киров обяснява, че пчелите са като жените - имат нужда от любов и добро отношение - те били единствените насекоми, които усещат много точно каква енергия излъчват околните.

Уникален за Балканите музей на открито показва историята на пчеларството в цял свят. Атракцията се намира близо до Несебър в стопанството на Кирил Киров. Със  живота на пчелите отблизо се запозна и екип на \"Календар\".

Поредните посетители в стопанството на Кирил Киров са от Израел. Въпреки че не разбират и дума български, следват гида с интерес.

Дворът на пчеларя събира историята на занаята от преди хилядолетия до наши дни.

Киров ни обяснява, че пчелите са като жените - имат нужда от любов и добро отношение - те били единствените насекоми, които усещат много точно каква енергия излъчват околните.

След обиколката в музея пчеларят излиза от ролята на професионален екскурзовод и разкрива любовта си към крехките насекоми. Пчелите обаче умират - тревожи се Киро Киров. А това означава, че цялата природа страда.

Сега пчеларят се тревожи, че около стопанството му непрекъснато изникват нови строежи и скоро ще трябва да мисли за ново жилище за себе си и пчелите си.