В края на миналата седмица след 6-годишна сага ВКС окончателно оправда полицаите по делото за смъртта на Чората...

\"При съгласие на близките, защото те могат да са жалбоподатели, ще съдим България в Страсбург. Според мен има основания за това\". Това каза адвокат Васил Василев, защитник на семейството на Ангел Димитров-Чорат.

 

В края на миналата седмица след 6-годишна сага Върховният касационен съд окончателно оправда полицаите по делото за смъртта на Чората.

 

Ангел Димитров почина през 2005 г. в центъра на Благоевград при акция по задържането му в рамките на операцията \"Респект\".

 

Според Василев решението на ВКС потвърждава думите му, че в България наистина има две съдебни процедури и едната е за полицаи и прокурори.

 

\"Другото, което се установява за мен категорично, е, че е абсолютно безсмислено излишно харчене на пари е да се прави специализиран съд\", каза защитникът, който така свърза случващото във ВСС напоследък.

 

Той подчерта, че \"в случая с делото на Чората показва, че полицията вече си има съд и не й трябва специализиран\".

 

\"ВКС за съжаление в последната година и половина има много решения. Делото \"Борилски\" с безпрецедентна намеса в нашите вътрешни работа на чужд посланик има и други дела, които показват, че Върховният съд все повече се развива като върховен и все по-малко е съд\", заяви Василев. /БГНЕС