Бебе с мумифицирани крайници и щипка на пъпната връв е намерено до контейнер за смет във Варна. Трупът е на абортиран плод в петия месец...

Бебе с мумифицирани крайници и щипка на пъпната връв е намерено до контейнер за смет във Варна. Трупът е на абортиран плод в петия месец.


Мъртвото бебе е от женски пол. То е било увито в амбалажна хартия и оставено до кофа за боклук на кръстовището на улиците \"Крепостна\" и \"Яребична\". Заедно с него са били изхвърлени и три замразени плаценти, множество използвани игли, спринцовки, марли, колби и пластмасови чаши.


По трупа, намерен в понеделник, не са установени травматични увреждания. Вероятно става въпрос за изхвърляне на биологични отпадъци на нерегламентираните за това места, заяви шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.


По случая е образувано досъдебно производство по чл.126(1) от Наказателния кодекс, гласящ: \"Който със съгласието на бременна жена умъртви плода й извън акредитирано лечебно заведение или в нарушение на утвърдените медицински стандарти и правилата за добра медицинска практика, се наказва с лишаване от свобода до пет години\". / Информацията е на Дарик радио