Такива са резултатите от проверката на случая със смъртта на 4 новородени в Пазарджик.

Гинекологът, д-р Симеон Атев, е бил пиян по време на дежурството, когато е израждал  едно от починалите бебета. Това съобщи министърът на здравеопазването Стефан Константинов, като цитира заключението от доклада на Регионалната здравна инспекция. 

Докладът на Регионалната здравна инспекция сочи, че поведението на д-р Симеон Атев е било неадекватно и непрофесионално. Той е бил под въздействието на алкохол, когато е израждал бебето на 31- годишната Силвана Александрова, чието дете е било разположено седалищно.

Проверяващите са установили и груби пропуски в работата на гинеколога по време на злополучното нощно дежурство. За това срещу него ще бъде образувано дисциплинарно производство.

31-годишната родилка Силвана Александрова и съпругът й ще съдят гинеколога, защото смятат, че е виновен за смъртта на третото им дете.

От Българския лекарски съюз изразиха съмнение относно заключението на Регионалната здравна инспекция и остро възразиха срещу твърдението на здравния министър, че в случая има лекарска грешка, тъй като все още не е приключила проверката на агенция „Медицински одит\". По случая прокуратурата в Пазарджик е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Проговори ли д-р Атев пред камерата на \"Календар\" и как го описаха съседите му – вижте във видеото.